KARTEPE´DE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ 7/24

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in göreve gelmesi sonrasında hayata geçirdiği sosyal belediyeciliğin örnek projeleri ödüllerin yanı sıra hemşehrilerinin takdirini topluyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in göreve gelmesi sonrasında Kartepe, belde kültüründen ilçe olma yolunda hızla ilerlemeye başladı. Kamu yatırımlarının yanı sıra klasik belediyecilik yatırımlarına aralıksız devam eden Kartepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başlattığı gönül belediyeciliği kılavuzunda 2014’de göreve gelir gelmez gönül belediyeciliğine örnek projeler hayata geçirildi.

ÖDÜLLÜ PROJELER

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün kurulması ve 7/24 Kartepelilere hizmet vermesi talimatını veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, örnek alınan ve ödüllü projeleri arasında yer alan Alo Evlat Hattı projesi birçok il ve ilçe belediyesine örnek oldu. Kartepe genelinde sosyal belediyeciliğin örneklerini hayata geçiren Başkan Üzülmez, bu yönde hemşehrilerinin takdirini topluyor.

DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Kartepe genelinde oğlu yada eşi askerde olan yardıma muhtaç 75 askerin ailesine her ay Asker Aile Yardımı, ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye her yıl eğitim yardımı yapılıyor. Alo Evlat ekibi bünyesinde bulunan Gönül Bağı Mağazası’nda ihtiyaç sahibi aileler, giyim eşyalarını ücretsiz temin edebiliyor. İhtiyaç sahibi aileler kendi yaş gruplarına uygun alış-veriş yapabiliyor. Gönül Bağı Mağazası 650 hanede yaşayan yardıma muhtaç 4 bin Kartepeliye yılda iki kez kıyafet desteğinde bulunuyor.

7/24 HİZMET VERİLİYOR

Alo Evlat ekibi Kartepe genelinde yatağa bağımlı olarak hayatlarını idame ettiren 422 kişiye hasta yatağı desteği verirken, geçirdiği rahatsızlıklar sonucu tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan 217 Kartepeliye manuel, 67 akülü tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Alo Evlat ekibi tarafından yapılan tespitler sonucunda Kartepe’de yaşayan ihtiyaç sahibi 210 aileye komisyon kararıyla mobilya ve beyaz eşya yardımları yapıldı. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yaşayan 120 engelli ve yaşlı Kartepelinin her ay düzenli olarak ev temizliği ve kişisel bakımları (saç-sakal tıraşı, tırnak kesimi, yatağa bağımlı olup kimsesi olmayanların alt değişimi, gibi çeşitli ihtiyaçları) Alo Evlat ekibi tarafından yapılıyor.

23 AİLEYE SICAK YUVA

Kartepe genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edilerek, komisyon kararıyla gelir düzeyleri göz önünde bulundurulup, aile nüfusuna uygun rahat bir yaşam sürdürebilecekleri konteyner, prefabrik ve betonarme ev yapılıp ailelere teslim ediliyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in sosyal belediyecilik talimatları kapsamında yapılması gereken en öncelikli hizmetin sağlıklı bir yaşam ortamı ve barınacak yer yardımı olduğunu göz önünde bulundurularak Kartepe’de yaşayan 23 aile sıcak yuvaya kavuşturuldu.

KARTEPE YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Kartepe Belediyesi Alo Evlat ekibi yaşlılığından veya engelinden dolayı evindeki tamir tadilat işlerini yapamayacak durumda ki ailelerin çatı, musluk, elektrik arızaları gibi birçok kalemde yapılan tespitler ile 2016 yılından bu yana 676 ihtiyaç sahibi aileye tadilat hizmeti yapıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Kartepe’de bakıma muhtaç 65 yaş üstü doktor reçetesi olan yaşlılarımızın daha kolay hizmet alabilmeleri amacıyla bir adet gezici araç ve ayakta müdahale edilebilecek hastalar için Ataşehir Mahallesi’nde tansiyon, enjeksiyon, oksijen tüpü, şeker ölçümü, pansuman gibi hemşirelik hizmetleri verilmeye devam ediliyor. Yaşlı, hasta ve yatalak vatandaşların bakımlarında yardımcı olarak, Yaş-Bak sağlık ekibimiz her geçen gün sağlık hizmeti alanını genişleterek vatandaşların takdirini topluyor.

Tarih 04.12.2018 14:39:56

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez´in göreve gelmesi sonrasında hayata geçirdiği sosyal belediyeciliğin örnek projeleri ödüllerin yanı sıra hemşehrilerinin takdirini topluyor.