KARTEPE´DE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Kartepe Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bünyesinde ilçede ikamet eden her yaş kategorisindeki tüm vatandaşlara ücretsiz olarak psikolojik destek hizmeti veriliyor.

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Psikolojik Aile Danışmanlık Hizmeti kapsamında 'Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim' hizmetlerinden binlerce Kartepeli yararlandı. Yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmadan verilen danışmanlık hizmetlerine başvuran kişilerin sorunlarında, Kartepeli psikologların uyguladığı bilimsel teknikler sonucunda önemli ölçüde iyileşmeler görüldü. Günlük hayatın yorgunluğu ve yoğunluğu, stres ve genel psikolojik konularda hafta içi her gün, mesai saatlerinde, faaliyet gösteren Psikolojik Danışma Merkezi’nde Psikolog Yavuz Yabaş sorunların çözüme kavuşması için gerekli desteği sağlıyor.

HASTANELERE SEVK EDİLİYOR

Yapılan görüşme ve tetkikler sonucunda psikolojik tedavi ya da psikiyatrik müdahale gereksinimi olan vatandaşların derhal hastanelere sevkleri yapılıyor. Maddi durumu bu tedaviyi karşılamayacak düzeyde olan vatandaşların tedavi masrafları Kartepe Belediyesi tarafından karşılanıyor.

ÇALIŞMA ALANLARI

Psikolojik Danışmanlık kapsamında; Bireysel terapi, Aile içi ilişki ve iletişim sorunları, Okula hazırlık süreci ve uyum sorunları, Okul fobisi ve okula uyum sağlayamama ile ilgili sorunlar, Arkadaş ilişkileri ile ilgili sorunlar, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite, Depresyon, mutsuzluk, kaygı ve korkular, Alt ıslatma-alt kaçırma ve tuvalet eğitimi, Davranış sorunları, Travma, Cinsel, fiziksel ve duygusal istismar, Riskli davranışlar, Yas ve kayıp, Boşanma dönemi ve sonrasında sorunlar, Disiplin, sınır ve kural koyma, Bilgisayar-internet, madde bağımlılığı, ebeveynlere çocuklarına rehberlik edip yönlendirme yapabilmeleri için gerekli olan farkındalık kazandırılıyor.

DESTEK VERİLİYOR

Psikolojik anlamda kendisini sıkıntılı hisseden ve daha sorunsuz bir yaşam sürmek isteyenlere destek verdiklerini ifade eden Psikolog Yavuz Yabaş, "Yetişkinlere yönelik başlıca hizmetlerimiz arasında stres, öfke kontrolü, evlilik problemleri ve aile içi problemler yer alıyor. Gençlerde ergenlik problemleri, sınav kaygısı, aile içi sorunları ele alıyoruz. Çocuklarda ise aile içi sorunlar, uyum ve davranış problemleri gibi sıkıntılar ön plana çıkıyor. Bu tip sorunları olan ve destek almak isteyen herkese kapımız açık. Hiçbir ücret talep etmeden elimizden gelen katkıyı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ MUTLU KARTEPE

Psikolojik danışmanlık hizmetini sosyal belediyecilik anlayışıyla verdiklerini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise, "Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz aile ve psikolojik danışmanlık merkezi, vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Kültürümüzde ailenin önemi çok büyük. Bu nedenle aile kavramının korunması ve bireylerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması için psikolojik destek verilmektedir. Öncelikli hedeflerimiz arasında mutlu, huzurlu ve refah seviyesinin yüksek olduğu bir Kartepe inşa etmek var. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız sürmektedir” ifadelerini kullandı. Ücretsiz danışmanlık hizmeti almak için 0 262 351 25 79 nolu numaradan randevu almaları yeterli.

Tarih 08.10.2018 14:22:07