KARTEPELİ MİNİKLER ATIK PET ŞİŞEDEN PUF YAPTI

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, Sıfır Atık Projesi’ne de destek veriyor. Kartepeli minikler çevre konusunda aldıkları eğitimler ve yönlendirmelerle, geri dönüşüm malzemeleri ile puf yaptılar.

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde, çocuklarda çevre sağlığı ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde ülke genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Kartepe Maşukiye Mevlana Bilgi Evi öğrencilerine çevre bilinci sağlanırken, atık pet şişelerden puf yapmayı da öğrendiler.

KARTEPELİ MİNİKLER PUF YAPTI

Maşukiye Bilgi Evi eğitmenleri tarafından Kartepeli miniklere pet şişeleri geri dönüştürmenin en iyi yollarından birisi mobilyaya çevrilmesi öğretildi. Geri dönüşüm etkinliğinde eğlenceli dakikalar geçiren Kartepeli minikler, büyük pet şişelerini, köpük ve birkaç malzeme yardımıyla pufa çevirdiler. Biraz yaratıcı zekâ, biraz sabır ve biraz el becerisi ile kendi tasarımlarını ortaya koyan Kartepeli minikler hem eğlendiler hem öğrendiler.

ÇEVRE MİRAS DEĞİL EMANETTİR

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Genç nesillerin çevre konusunda bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Hepimiz birey olarak atıkları değerlendirme kültürü, temizlik kültürü gibi konuları çevremizle olan ilişkilerimizde ön plana çıkartıp bunu bir yaşam tarzı haline getirebilirsek daha iyi sonuçlar alacağımıza ve sosyal hayata güzel bir katkı yapacağımıza inanıyorum. Çevremizi geleceğimiz için temiz tutmak zorundayız. Eğer bizler çevremizi kirletmezsek çevre kirlenmez. Çevre miras değil emanettir” şeklinde konuştu.

Tarih 08.10.2018 14:19:56

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, Sıfır Atık Projesi´ne de destek veriyor. Kartepeli minikler çevre konusunda aldıkları eğitimler ve yönlendirmelerle, geri dönüşüm malzemeleri ile puf yaptılar.