KARTEPE BALABAN MAHALLE KONAĞI RESTORASYONU BİTİYOR

Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar ile Balaban Mahalle Konağı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Mahalle konağının iç tefrişatı biterken, dış cephede çalışmalar başladı.

Kartepe’de hayata geçirdiği sosyal belediyecilik projeleriyle takdir toplayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatı ile Kartepelilerin sosyal ve kültürel mekanlara kavuşturulması amacıyla eski Balaban Mahallesi Sağlık Ocağı binasında yapımına başlanan restorasyon bitme noktasında geldi. Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyonun tamamlanması sonrasında Balaban Mahalle Konağı bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.

HİZMET HALKIMIZIN AYAĞINA GELİYOR

Rantabl hale getirilerek mahalle konağına dönüştürmek için başlatılan tadilat çalışması ile mevcut yapı kent olgusuna uygun fiziki görüntüsü ve içindeki fonksiyonları ile mahalle sakinlerine konak olarak hizmet verecek. Balaban Mahalle Konağı’nın iç tefrişatı tamamlanırken, dış cephe çalışmalarına başlanıldı. Bu çalışmaların tamamlanması ile Balaban Mahallesi muhteşem bir konağa kavuşmuş olacak. Balaban Mahalle Konağı, bölge halkına 420 metrekarelik alanda KAR-MEK kurs merkezi, Emekli Evi, Bilgi Evi, Kadın Spor Merkezi, belediye hizmet birimleri ile hizmet verecek şekilde donatılacak.

DEĞER KATACAK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Balaban Mahallesi Sağlık Ocağı’nın devr alınması sonrasında ekiplerimiz tarafından çalışmalara hız verdik. İlçeye kazandırdığımız mahalle konakları ile vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sportif hayatına katkı sağlıyoruz. Hemşehrilerimizin mahalle konaklarına olan yoğun ilgisi bizleri yenilerini kazandırma konusunda teşvik ediyor. Balaban Mahalle Konağı’nın yapımı tamamlandığında mahallemize değer katacak" şeklinde konuştu.

Tarih 10.09.2018 11:41:11