ÜZÜLMEZ, ´DARÜLACEZE BULUŞMALARI´NA KATILDI

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Uluslararası Vuslat Platformu (Vuslat Derneği) ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci'nin davetlisi olarak İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı'nın konuşmacı olduğu “Darülaceze Buluşmaları” programına katıldı.

Kartepe Belediye Başkanı, Uluslararası Vuslat Platformu yönetim kurulu üyesi Hüseyin Üzülmez, Uluslararası Vuslat Platformu ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci'nin daveti ile İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı'nın konuşmacı olduğu “Darülaceze Buluşmaları” programına katıldı.

GEREKEN DESTEK VERİLİYOR

İstanbul Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığı Toplantı Salonu’nun da gerçekleşen "Darülaceze Buluşması"nda kurumun yapmayı planladığı yurt ve Arnavutköy'de inşa edilecek yeni Darülaceze binasının projeleri hakkında bilgi verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, hayırseverlerin yardım etmelerini sağlamak için hazırlanan kamu spotlarının görsel sunumunun ardından toplantıda yaptığı konuşmada, kurumun taleplerine olumlu cevap vermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

26 BİN VAKIF

Türk anlayış ve kültüründe, Darülşifalar, Darülacezeler, vakıflar ve bunlara benzer kurumlar olduğunu hatırlatan Baraçlı, "Topluma hizmet edebilmenin sadece bir devlet anlayışı içinde değil de bir birlik anlayışı içerisinde, sivil toplum dayanışması içerisinde yapıldığını biliyoruz. Ecdadımızın geride bıraktığı ve tespit edilen vakıfların sayısı 26 bin civarında. Osmanlı'nın bir vakıf ve sosyal devlet olduğunu unutmamamız gerekir." dedi.

BİR TARİH, BİR MEDENİYET

Uluslararası Vuslat Platformu ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ise kurum çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cebeci “Göreve geldiği dönemde kurumun pek çok biriminin perişan halde olduğunu, tel tel dökülen binaları, tarihi yapılarına sadık kalarak elden geçirdik. Dışarıdan geçerken görülen 300 metre uzunluğundaki yüksek duvarların arkasında bir tarih, bir medeniyet ve bir insanlık var" dedi.

KAPILARI ŞEFFAF HALE GETİRDİK

"Biz boş durmuyoruz, kendi kendimize iş üretiyoruz" diyen Cebeci “Buraya ayda ortalama 10 bin ziyaretçi geliyor. Eğer birileri gelmezse, biz çağırıyoruz. Eskiden burada x-ray cihazlarından geçilerek kuruma girilirdi. Burası askeri bir alan veya cezaevi değil. Hepsini kaldırdık. Kapıları şeffaf hale getirdik. Kasamızda paramız var. Önemli projeleri artık kendimiz yapacağız. Sosyal projelerimizi ise hayırsever zenginlerimiz yapacak inşallah” açıklamasında bulundu. Toplantı, hayırsever ve gönüllülere yaptıkları katkı ve hizmetlerinden ötürü hediyelerin sunulmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı. Program sonrasında Darülaceze’de kalanların yaptıkları çalışmalar, el emeği ürünleri hep birlikte yerinde incelendi.

PAYLAŞMAK KÜLTÜRÜMÜZDE VAR

Toplantıyı değerlendiren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” şiarıyla yetişen bir ümmetin evlatlarıyız. Çok şükür ki, sosyal devlet olmanın yanında, köklerimizden, gelen bir toplumsal yardımlaşma, dayanışma kültürümüz var. Başta Darülaceze gibi kurumlarımız da bu kültürü özenle işleyerek, günümüze ve gelecek nesillerimize çok güzel bir miras bırakıyorlar” dedi.

Tarih 07.09.2018 10:09:14

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Uluslararası Vuslat Platformu (Vuslat Derneği) ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci´nin davetlisi olarak İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı´nın konuşmacı olduğu ´Darülaceze Buluşmaları´ programına katıldı.