KARTEPE KÖSEKÖY´DE CAMİ ŞADIRVANI BİTİYOR

Kartepe Köseköy merkezde bulunan Köseköy Merkez Camii Şadırvanı bitme noktasına doğru hızla gidiyor. Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla Köseköy Merkez Camii Şadırvanı günümüz modernizasyonuna kavuşacak.

Köseköy Merkez Camii Şadırvanı muhteşem oluyor. Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların bitmesi sonunda Köseköy Merkez Camii Şadırvanı günümüz şartlarına cevap verir duruma gelecek.

185 METRE KARE OLACAK

Günümüz şartlarına uygun olarak hazırlanan proje de Köseköy Merkez Camii Şadırvanı 185 metre kare toplam alanı olacak. Zemin katta 14 kişi kapasiteli erkek wc ve lavabolar olacak. Birinci katta abdest alma yerleri olacak. 30 kişi aynı anda abdest alabilecek. En üst katta ise iki derslik halinde Kur’an-ı Kerim dersleri verilecek. Köseköy Merkez Camii Şadırvanı arka tarafında kadınlar için de ayrı wc ve şadırvan hazırlanıyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Köseköy Merkez Camii Şadırvanı’nda tesisatlar yeniden düzenlenirken, dış cephe de yenilendi. Seramik, kalebodur, kemer kapmalar yapıldı. Lavabo, Bataryaların montajı devam ederken, alaturka ve alafranga wc oluşturuldu.

Tarih 17.05.2018 14:52:48