KARTEPE BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜBÜ ÇANAKKALE´DE

Kartepe Belediyesi kültür gezileri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi ile Kartepeli minikler, Türk tarihinin yakın dönemlerde ki en önemli dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı bölgeleri yerinde inceledi.

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyelerinin, bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini arttırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği, Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen gezide duygu dolu anlar yaşandı.

ÜZÜLMEZ’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Öğrenciler ve aileleri, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conk Bayırı, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Meçhul Asker Anıtı, Şahin Dere Hastane Şehitliği ve Rumeli Tabyası gibi önemli yerleri gezdi. Gezi boyunca tarihi yerler hakkında rehberlerden bilgi alan gezi kafilesi, tarih kitaplarından okudukları mekânları yerinde gördü. Gün boyu yapılan gezide tarihe tanıklık eden öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirirken, Çanakkale topraklarında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, belediyenin bu hizmetinden dolayı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ettiler.

Tarih 16.05.2018 16:51:43

Kartepe Belediyesi kültür gezileri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi ile Kartepeli minikler, Türk tarihinin yakın dönemlerde ki en önemli dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi´nin yaşandığı bölgeleri yerinde inceledi.